مفاهیم و اصطلاحات کریپتو کارنسی

زمانی که به دنیای گسترده کریپتوکارنسی قدم میگذاریم با انبوهی از اصطلاحات ومفاهیم روبه رو میشویم که اگر با آنها آشنا نباشیم بسیار سردرگم خواهیم شد.دنیای ارز دیجیتال همواره در حال گسترش میباشد و آشنایی با این اصطلاحات برای افرادی که قصد سرمایه گذاری در این دنیای هیجان انگیز را دارند امری ضروری است.
رشد روز افزون در این حوزه سبب شکل گیری اصطلاحات ومفاهیم گسترده ای شده است که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
برای سرمایه گذاری و ورود به هر بازاری ،کسب اطلاعات و آشنایی با اصطلاحات آن زمینه امری ضروری است.
بازار ارز های دیجیتال چندین وجه دارد و در صورت آشنایی با دانش این زمینه و داشتن اطلاعات کافی میتوان با بازاری پر سود روبه رو شد.
در این مقاله به معرفی چند اصطلاح رایج در دنیای رمز ارزهامی پردازیم.
با چند اصطلاح پایه و مقدماتی شروع میکنیم:
ارز دیجیتال (Digital Currency)
ارزهای دیجیتال وجود خارجی یا فیزیکی وجود ندارند و همواره در بستر اینترنت و سیستم عامل ها ایجاد شده و کار میکنند.
رمز ارز(Cryptocurrency)
رمز ارزها دسته ای از ارزهای دیجیتال هستند که از روش های رمزنگاری برای تامین امنیت اطلاعات خود استفاده میکنند.رمز ارز ها به دو صورت متمرکز و یا غیرمتمرکز ارائه میشوند که اولین رمز ارز از حالت غیرمتمرکز بیت کوین است.
رمز ارزها مستقل از سیستم بانکی هستند.ویژگی های مثبت رمز ارزهای عبارت اند از:
عدم دخالت دولت ها و نهاد های متمرکز در تایید و ثبت تراکنش ها
جابه جایی سریع پول همتا به همتا
امنیت بالای اطلاعات
رمزنگاری (Cryptography)
رمزگذاری اطلاعات یا همان رمز نگاری روش است که برای تامین امنیت اطلاعات به کار برده میشود ،برای محافظت از اطلاعات و حفظ حریم خصوصی با استفاده از کد ها یاد میشود.
در این روش فقط کسانی که به این اطلاعات دسترسی دارند میتوانند آنها را پردازش کنند.
وجود رمز نگاری برای ارتباط ایمن در بستر آنلاین لازم است. بدون استفاده از تکنیک های رمز نگاری امکان هک اطلاعات بسیار بالا میباشد.
بلاک چین (Blockchain)
یکی از اصلی ترین اصطلاحات که در ارز دیجیتال به کار برده میشود و یادگیری آن در درک ارزهای دیجیتال به شما کمک میکند بلاک چین است.بلاک چین به عنوان یک دفتر دیجیتالی برای یک مرز ارز شناخته شده که در آن تمام معاملات انجام شده ثبت میگردد.
در اصل بلاک چین یک سیستم ثبت اطلاعات میباشد که با استفاده از روش رمزنگاری که کمی پیش با آن آشنا شدیم امکان هک را از بین میبرد.
بلاک چین از انواع بلاک ها تشکیل شده و هر کدام از آنها شامل اطلاعات تراکنش ها میباشد.
این مفهوم یک فناوری غیر متمرکز است.لازم به ذکر است که اطلاعات بلاک چین با تمامی کاربران به اشتراک گذاشته میشود و به این اطلاعات که به صورت عمومی در دسترس هستند بلاک چین عمومی گفته میشود.
انواع بلاک چین که در ادامه با مفاهیم تک به تک آنها آشنا خواهیم شد:
۱-بلاک چین عمومی
۲-بلاک چین خصوصی
۳-بلاک چین کنسرسیوم
۴-هیبرد
۵-کراس چین
۶-مکانیسم اجماع
بلاک چین عمومی (Public Blockchain)
بلاک چین های عمومی از شناخته شده ترین نوع بلاک چین ها هستند که افراد برای عضویت در این شبکه به مجوز ورود نیاز ندارند و هر شخص میتواند با یک سیستم کامپیوتر که به اینترنت متصل است ،یکی از نود های آن باشد.
بلاک چین خصوصی (Private Blockchain)
بلاکچین خصوصی در سازمان های دولتی و یا شرکت های خصوصی جهت ثبت اطلاعات استفاده میشود.
در این بلاک چین دسترسی به اطلاعات مستلزم دریافت مجوز از طرف مسئولین کنترل کننده است.
بلاکچین خصوصی توسط یه مسئول واحد اداره و کنترل میشودو تعداد کاربران آن توسط مسئول تعیین میشود.
بلاک چین کنسرسیوم (Consortium Blockchain)
شبکه بلاکچین کنسرسیوم یکی از بلاک چین های نیمه متمرکز است که اداره آن توسط سازمان ها می باشد.زمانی که چندین شرکت یا سازمان قصد همکاری با یکدیگر را داشته باشند کاربرد این بلاک چین ها افزایش میابد.شرکت ها و سازمان ها در بستر فضای مشترک میتوانند اطلاعات را در امنیت کامل با یکدیگر به
اشتراک بگذارند.
بلاک چین هیبرد(Hybrid Blockchain)
بلاک چین هیبرد ترکیبی از بلاکچین های خصوصی و عمومی میباشد که از مزایای آنها بهرمند شده و معایب را به حداقل ممکن رسانده.در بلاک چین هیبرد اجازه عضویت با دستور مسئول کنترل کننده میباشد و میزان اجازه فعالیت نیز با همین روش تعیین میشود.
کراس چین (Cross-Chain)
یکی از روش های تسهیل قابلیت همکاری بین شبکه های بلاک چین ،این فناوری میباشد.
فناوری کراس چین یک فناوری نو ظهور میباشد که امکان تبادل داده بین چند شبکه را فراهم کرده .
توسط این پروتکل کاربران میتوانند بدون دخالت واسطه ها با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
مکانیسم اجماع(Consensus Process)
مکانیزم اجماع روشی است که گروهی از افراد برای تصمیم گیری استفاده میکنند.
در مکانیزم اجماع افراد غریبه در رابطه با سازوکاری که پاداش ویا مجازات در آن دخیل است به تفاهم میرسند.
بلاک (Block)
تراکنش هایی که ماینر ها آنها را بررسی و تایید میکنند ،بلاک هستند.
بلاک چین ها از بلاک تشکیل شده اند،در حقیقت هر بلاک در بلاک چین به عنوان واحد ثبت اطلاعات عمل میکند و اطلاعات تراکنش ها و اتصال بلاک ها را شامل میشود.
ارتفاع بلاک (Block Hight)
به تعداد بلاک ها قبل از بلاک قبلی و مد نظر در بلاک چین ،ارتفاع بلاک گفته میشود.
جستجوگر بلاک (Block Explorer)
موتور جستجویی که برای پیدا کردن ارزهای دیجیتال میباشد وبا استفاده از آن اطلاعات لازم در مورد تراکنش ها و آدرس را پیدا میکنند.
با استفاده از جستجو گر بلاک ،شفافیت اطلاعات برای تمامی افراد سراسر جهان ایجاد میشود.
وایت پیپر (Whitepaper)
سفید نامه یا به اصطلاح وایت پیپر گزارشی است که در آن توس۷ه دهندگان به بیان جزئیات سیستم خود می پردازند و هر پروژه ارز دیجیتال را با استفاده از آن تکنولوژی خود را برای آشنایی عموم منتشر میکنند.
اصلی ترین بخش وایت پیپر مربوط به اهداف پروژه ها و مشکلاتی است که پروژه حل میکند وتیم پروژه راه حل آرائه شده برای حل مشکل را توضیح میدهد.
الگوریتم (Algorithm)
اصطلاح الگوریتم را میتوان در بسیاری از وایت پیپر ها و نقاط ضعف و قدرت توکن ها مشاهده کرد.
الگوریتم اثبات کار (Proof of Work)
الگوریتم اثبات کار نوعی مکانیسم اجماع است که برای جلوگیری از حملات هرزنامه ای و وقفه در دسترسی کاربران مجاز به شبکه،به کار می رود.
ویژگی اصلی این سیستم عدم تقارن آن میباشد.
الگوریتم اثبات سهام (Proof of Stake)
الگوریتمی که برای حل مشکلات الگوریتم اثبات کار به کار میرود الگوریتم اثبات سهام میباشد.
این الگوریتم به عنوان جایگزینی برای الگوریتم اقبات کار میباشد.
در این الگوریتم به جای استفاده از استخراج باید در سیستم سهام یا سکه داشته باشیم،بنابر این اگر 10درصد سهم یا همان سکه داشته باشیم ،احتمال استخراج بلوک بعدی 10درصد خواهد بود.
همتا به همتا (Peer 2 Peer)
در شبکه همتا به همتا چندین کامپیوتر ،خریداران و فروشندگان ارزهای دیجیتال بدون حضور واسطه یا شخص سوم با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.در این روش نهاد واسطه متمرکز برای بررسی تراکنش ها و اطلاعات آنها وجود ندارد.

چند اصطلاح عامیانه کریپتوکارنسی:
صرافی ((Exchange
بستری که کاربران دنیای کریپتوکارنسی ها میتوانند از طریق آن بیت کوین و سایر رمز ارز ها را خرید و فروش کنند ،صرافی میباشد.
صرافی غیر متمرکز (Dex)
معاملات بزرگ دارایی های رمز ارزی توسط صرافی های غیر متمرکز که برنامه های مبتنی بر بلاک چین ها هستند در میان کاربران هماهنگ میشوند.
آربیتراژ (Arbitrage)
به خرید ارز دیجیتال از صرافی و کسب سود از اختلاف قیمت در صرافی های دیگر آربیتراژ گفته میشود.کسانی که دنبال ریسک کم هستند ،آربیتاژ فرصتی برای به دست آوردن سود با ریسک کم میباشد.
متمرکز (Centralized)
اصطلاح متمرکز به سازمانی گفته میشود که توسط فرد یا گروهی کنترل میشود.
غیرمتمرکز (Decentralized)
غیر متمرکز بدین معناست که در معاملات ارزهای دیجیتال،مبادله به صورت همتا به همتا و غیر متمرکز انجام میشود.
دائو (DAO)
دائو یک اصطلاحرآشنا در دنیای ارزهای دیجیتال میباشد که به سازمان های خود مختار غیر متمرکز گفته میشود.
اصطلاح دائو نوعی رویکرد در اداره سازمان است که در آن هر عضوی از مجموعه فارغ از جایگاه ،حقی یکسان در ایجاد تغییرات را بر عهده دارد.
دائو قراردادی هوشمند است که بیشتر آن بر روی بلاک چین اتریوم اجرا شده.
دیفای (DeFi)
کلمه دیفای به سیستم مالی غیر متمرکز اطلاق میشود که شامل دارایی های دیجیتال،پروتکل ها،قراردهای هوشمندو نرم افزار های غیر متمرکز بر بستر بلاک چین است.
دیفای به هر ابزار مالی مانند قرارداد هوشمند یا DAOگفته میشود که از فناوری بلاک چین برای دور زدن موسسات واسطه استفاده میکند.

برنامه های غیرمتمرکز Decentralized Application (dApp)
کلمه dApp مخفف عبارت Decentralized Application نوعی برنامه نرم افزاری منبع باز توزیع شده است که در شبکه بلاک چین همتا به همتا اجرا میشود.
این برنامه ها به سایر برنامه های نرم افزاریذشباهت دارند که در یک وب سایت پشتیبانی میشود.
ارزش بازار (Market Capitalization)
رمز ارزها بر اساس ارزش بازار رتبه دهی میشوند و ارزش بازار یا همان مارکت کپ از ضرب قیمت فعلی ارز دیجیتال مورد نظر در تعداد کل ارزهای در گردش بدست می آید و ارزش نقدی آن را شامل میشود
رمزارزها بر اساس ارزش بازار رتبه دهی میشوند.
بیت کوین (BTC )
اولین و معروف ترین کریپتوکارنسی بیت کوین است.این ارز به صورت غیر متمرکز عمل کرده و کسی کنترل کننده آن نمیباشد
ساتوشی (Satoshi)
نام خالق بیت کوین ساتوشی ناکاموتو است و ساتوشی به کوچک ترین واحد بیت کوین اطلاق میشود.هر بیت کوین را به ۱۰۰میلیون واحد میتوان تقسیم کرد و هر ساتوشی را یک صد میلیونم بیت کوین نامید.
توکن (Token)
دومین نوع رمز ارزها به عنوان توکن شناخته میشود.این رمز ارزها بلاک چین مخصوص به خود ندارندو با استفاده از قرارداد هوشمند بر روی یک بلاک چین ساخته میشود.
پامپ و دامپ (Pump & Dump)
هنگامی که برخی از سرمایهگذاران تصمیم بگیرند قیمت رمزارزها را بهصورت مصنوعی افزایش یا کاهش دهند، پامپ و دامپ رخ میدهد. گروهی از سرمایهگذاران زمانی که قیمت یک رمزارز پایین است، اقدام به خرید میکنند و سپس، با تبلیغات و اخبار دروغین باعث افزایش قیمت میشوند که این پدیده را پامپ میگویند.
این سرمایه گذاران پس از افزایش قیمت به دیگران اعلام میکنند که اکنون بهترین زمان برای خرید است. بنابراین، تقاضا برای آن رمزارز زیاد میشود و سرمایهگذاران سودجو ارزهای خود در بالاترین قیمت به فروش میرسانند. بعد از مدتی که قیمتها کاهش پیدا کرد، افراد بی تجربه بخشی از سرمایه خودشان را در این بازار از دست میدهند که به این پدیده کاهش پیدا کردن دامپ میگویند.
نگهداری ارز دیجیتال به مدت طولانی (HODL)
هودل اولین بار برای بیت کوین به کار برده شد اما در حال حاضر این عبارت به معنی نگه داشتن و به فروش نرساندن ارزهای دیجیتال در شرایط نوسانات بازار است. این اصطلاح زمانی به وجود آمد که یکی از کاربران سایت بیت کوین تاک، پیام I AM HODLING (من در حال هودل کردن هستم) را منتشر کرد.
این کاربر به اشتباه به جای کلمه HOLD، کلمه HODL را نوشت که یک اشتباه تایپی بود. پس از مدتی، اصطلاح هودل در جامعه کریپتو رواج پیدا کرد و به نگهداری بلند مدت بیت کوین و سایر رمزارزها در جامعه جهانی کریپتو، هودل گفته شد.
نمودار عمق بازار (Depth Chart)
نمودار عمق بازار، به عنوان ابزاری برای درک عرضه و تقاضای ارز دیجیتال در یک لحظه معین برای طیف وسیعی از قیمتها به کار میرود. این نمودار درخواستهای خرید که به پیشنهادات معروف است و درخواستهای فروش را که به درخواست معروف است را بر روی نمودار نمایش میدهد. نمودار عمق بازار با دو حالت تجمعی یا همان خطی و غیر تجمعی یا همان میلهای، به معاملهگران کمک میکند تا با بررسی نمای کلی سفارشات ثبت شده و حجم عرضه و تقاضا در قیمتهای مختلف در نمادهای مورد نظر را بررسی کنند
فومو یا ترس از دست دادن (FOMO)
فومو مخفف عبارت Fear of Missing Out است و در زبان
فارسی ترس از دست دادن معنا میشود. این اصطلاح به ارزهای دیجیتال اختصاص ندارد و به کسانی گفته میشود که با افزایش ارزش برخی سرمایهها، با از دست دادن فرصتهای احتمالی و از روی هیجان و اقدامات احساسی، اقدام به خرید میکنند تا از بقیه سرمایه گذاران عقب نمانند.
هنگامی که فرد سهمی را نمیخرد و ارزش آن سهم بالا میرود، احساس جا ماندن از دیگران به او دست میدهد که به آن فومو میگویند. در حالت کلی، احساسات و هیجاناتی که باعث میشوند یک سهامدار در مواقع بالا بودن قیمت ها تصمیمات نادرستی بگیرد، فومو نام دارد.
اوج قیمت بی سابقه (ATH)
این اصطلاح کاربرد زیادی در بازار ارزهای دیجیتال دارد و برای توصیف شرایطی به کار میرود که در آن ارز دیجیتال به بالاترین قیمت خود رسیده است. این اصطلاح از عبارت all time high گرفته شده و مخفف آن ATHیکی از امیدوار کنندهترین اصطلاحات و به معنای افزایش قیمت ارز و رمزارزها است. اگر یکی از ارزهای دیجیتال به رکورد جدیدی در تاریخ رسیده باشد، از این اصطلاح استفاده میکنند.
کمترین قیمت بی سابقه (ATL)
اصطلاح کمترین قیمت بی سابقه (ATL) مقابل اصطلاح اوج قیمت بی سابقه (ATH) قرار دارد. این اصطلاح از عبارت all time low گرفته شده است و زمانی استفاده میشود که ارزش ارز دیجیتال به کمترین میزان در طول تاریخ رسیده باشد.

قیمت به اوج رسیده (TO THE MOON)
اصطلاح TO THE MOON در بیان اخبار صعود بسیار بزرگ یک دارایی استفاده میشود. در حقیقت این اصطلاح برای توصیف ارزش یک ارز دیجیتال در حال تجربه روند صعودی شدی در بازار است، به کار میرود. برخی از افراد عقیده دارندTO THE MOON به افزایش شدید ارزش ارزهای دیجیتال در آینده نزدیک اشاره میکند.
نابود شده (Rekt)
این اصطلاح برای توصیف خسارت مالی بسیار شدید بر اثر سرمایه
گذاری بد استفاده میشود و همچنین این اصطلاح برای توصیف افت شدید ارزش بازار و از دست دادن کل دارایی به کار میرود
خرس (Bear)
در میان اصطلاحات ارز دیجیتال، به افرادی که همیشه حس بدبینی نسبت به قیمت ارزها دارند و روند بازار را رو به پایین پیشبینی میکنند، خرس گفته میشود. این اصطلاح به شرایط نزولی بازار اشاره میکند و زمانی که سرمایه گذاران به شرایط بازار اعتماد ندارند، این اصطلاح را به کار میبرند. برای مثال بازار خرسی (Bear Market) به معنای بازار نزولی و رو به پایین است
تله خرسی (Bear Trap)
هنگامی که افت ارزش سهام بهصورت موقتی رخ میدهد، برخی از سرمایه داران به اشتباه سیگنالهایی دریافت میکنند که طی آن قیمتهای ساختگی به کاربران نشان داده میشود. همچنین این سیگنالها نشان میدهند روند نزولی بازار ادامه دارد و به همین دلیل با فروش سهام خود ضرر میکنند. در این شرایط اصطلاح تله خرسی را برای سرمایه داری که به این وضعیت گرفتار شده است، اطلاق میشود.
گاو (BULL)
اصطلاح BULL به کاربرانی گفته میشود که همواره نسبت به بالا رفتن ارزش سرمایههای خود امید دارند و نسبت به بازار و قیمتها خوشبین هستند. از واژه گاو در حوزه اقتصاد، برای بیان موارد صعودی و افزایشی یک دارایی استفاده میشود؛ برای مثال بازار گاوی (Bull Market) به معنای بازار صعودی و رو به بالا است. در صورتی که بازار روند صعودی داشته باشد، سرمایهگذاران با اطمینان خاطر معامله انجام دهند و این امید به افزایش قیمتها، بازار گاوی را ایجاد میکند.
تله گاوی (Bull Trap)
تله گاوی مانند تله خرسی نیز حاصل سیگنال اشتباه است و در تحلیل تکنیکال ایجاد میشود. تنها تفاوت تله گاوی با تله خرسی در این است که در تله گاوی، روند نزولی بازار از دید سرمایهگذاران پنهان میماند تا آنها متقاعد شوند که بازار به حالت صعودی خود بازگشته است. به همین ترتیب، کاربران در حالی که از سیر نزولی قیمتها آگاهی ندارند، به معاملههای خود ادامه میدهند که در بیشتر مواقع به ضرر آنها منجر میشود.
نهنگ (Whale)
اصطلاح نهنگ برای توصیف افرادی به کار میرود که تراکنشهایی با حجم بسیار بالا انجام میدهند که پول زیادی در بازار برای خرید مقدار زیادی رمزارز، سهام یا هر نوع دارایی دارند. نهنگ ها به عنوان معاملهگران سرمایه دار، روی آینده یک ارز دیجیتال خوش بین و یا مبالغ سنگینی سرمایه گذاری میکنند که به آن ها نهنگ های گاوی (صعودی) نیز میگویند.
استراتژیهایی که توسط افراد نهنگ به کار میرود، تاثیر زیادی بر وضعیت بازار ارز دیجیتال دارد که این تاثیرات میتوانند مثبت و یا منفی باشند. لازم به ذکر است که توانایی نهنگها برای خرید، می تواند نوسانهای شدیدی در بازار را در پی داشته باشد
کیف پول (Wallet)
کیف پول ارزهای دیجیتال از اصطلاحات رایج دنیای کریپتورکارنسیها است که به کاربران این امکان را میدهد تا ارزهای دیجیتال را ذخیره کرده و معاملات خود را از این طریق انجام دهند. در کیف پول از کلیدهای عمومی و خصوصی استفاده میشود.
کیف پول سرد (Cold Wallet)
کیف پول سرد یکی از انواع کیف پول ارزهای دیجیتال است که کاربران میتوانند بهصورت آفلاین به آن دسترسی داشته باشند. در این حالت امکان دسترسی آنلاین به رمزارزها از بین میرود و در نتیجه امنیت آن بیشتر میشود.
در حقیقت کیف پولهای سرد امنیت بیشتری نسب به کیف پولهای گرم دارند؛ چراکه هکرها برای دستیابی به کیف پول کاربران، به دسترسی فیزیکی نیازمنداند. لازم به ذکر است که نگهداری آفلاین ارزهای دیجیتال در کیف پولهای سرد هزینه بیشتری در مقایسه با روشهای گرم یا آنلاین دارد.
کیف پول گرم (Hot Wallet)
کیف پول گرم یکی دیگر از انواع کیف پول ارزهای دیجیتال است که کاربران میتوانند بهصورت آنلاین به آن دسترسی داشته باشند. این کیف پولها به اینترنت متصل هستند و میتوانند یک برنامه تحت وب یا یک برنامه موبایل باشند.
استفاده از کیف پولهای گرم آسان است، اما در مقایسه با سایر کیف پولها مانند کیف پول سرد امنیت کمتری دارند؛ چراکه ممکن است هکرها بتوانند از طریق اینترنت به این نوع کیف پولها دسترسی پیدا کنند. کیف پولهای گرم برای مدت زمان طولانی مناسب نیستند اما برای کسانی که بهصورت مداوم در حال ترید ارز هستند پیشنهاد میشود.
کیف پول نرم افزاری (Software Wallet)
کیف پولهای نرم افزاری یک شکل رایج از کیف پول هستند که در آن کلید خصوصی برای فرد در پروندههای نرم افزاری روی کامپیوتر ذخیره میشود. از کیف پولهای نرم افزاری میتوان به تراست ولت اشاره کرد.
کیف پول سخت افزاری (Hardware Wallet)
کیف پول سخت افزاری وسیلهای فیزیکی، شبیه به USB است که اطلاعات مربوط به رمزارزها را در خود ذخیره میکند. لازم به ذکر است که این کیف پولها امنترین راه برای نگهداری رمزارزها محسوب میشود. از کیف پولهای سخت افزاری میتوان به لجر نانو اس اشاره کرد.
کیف پول کاغذی (Paper Wallet)
ذخیره کردن رمز کیف پول (کلید خصوصی) بر روی یک سند فیزیکی، آن کیف پول را به یک کیف پول کاغذی تبدیل میکند.
ذخیره سازی سرد (Cold Storage)
اصطلاح ذخیره سازی سرد، برای یک کیف پول کاغذی یا کیف پول سختافزاری استفاده میشود. ذخیره سازی سرد روشی برای نگهداری آفلاین توکنهای ارزهای دیجیتال است که میتوان گفت هدف سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال برای استفاده از ذخیرهسازی سرد، جلوگیری از دسترسی هکرها به داراییهای آنها از طریق روشهای سنتی است.
آدرس کیف پول (Address)
آدرس کیف پول، رشتهای از حروف و اعداد را شامل میشود که به عنوان شماره حساب برای معاملات رمزنگاری شده مورد استفاده قرار میگیرند. هر کوین از یک آدرس منحصربهفرد تشکیل شده است که مشخص میکند روی بلاک چین قرار دارد و این آدرسها میتوانند به صورت عمومی به اشتراک گذاشته شوند.
این آدرس، نوعی موقعیت مکانی است که در آن دادهها ذخیره شده و هر گونه تغییر در آن به ثبت میرسد. برای خرید و فروش بیت کوین و سایر رمزارزها، تنها موردی که باید در اختیار دیگران قرار بگیرد، همین آدرس کیف پول است. البته لازم به ذکر است که اگر بخواهید تراکنشی در شبکه انجام دهید، میتوانید از یک آدرس منحصربهفرد و جدید استفاده کنید.
در این مقاله سعی داشتیم با چند اصطلاحی که در بازار رمز ارز ها و کریپتوکارنسی وجود دارد شما را آماده کنیم تا به مسایل و مباحث تخصصی تر بپردازید.مرسی از همراهی و دقت شما.
دیدگاهتان را بنویسید