چارت فارکس چیست + آشنایی با انواع نمودار فارکس
همیشه برای درک حرکت قیمت یک ارز، به تحلیل رفتار تاریخی و فعلی قیمت آن ارز نیاز است.
یکی از ابزارهایی که تحلیلگرها برای تحلیل استفاده میکنند، چارت یا نمودار قیمت است. این نمودارها حرکت قیمت یک ارز در یک دوره زمانی مشخص را نشان میدهند. به عبارت دیگر، این ابزار یک نمایش تصویری از تچارت حولات قیمتی ارز را ارائه میکند که به تحلیل و پیشبینی آینده قیمت کمک میکنند.
نمودار قیمتی، فعالیت معاملاتی را در طول یک دوره مشخص (مثلاً 5 دقیقه، 4 ساعت، 1 روز یا 1 هفته) نمایش میدهد. نمودارها بسیار قابل استفاده و آسان هستند. با توجه به شکل نمودار، به راحتی میتوان حرکات، الگوها و گرایشهای جفت ارز را شناسایی و تحلیل کرد.
در نمودار، محور y (محور عمودی) نشان دهنده مقیاس قیمت و محور x (محور افقی) نشان دهنده مقیاس زمانی است.
جدول محتوا
نمودار قیمت به چه معناست
نمودار قیمت، تغییرات عرضه و تقاضا را به نمایش میگذارد. این نمودار، تمامی معاملات خرید و فروش یک ارز را در هر لحظه جمعآوری میکند و تغییرات قیمت را در طول زمان نشان میدهد. چارت فارکس تمام اخبار شناخته شده و همچنین انتظارات فعلی تریدرها از اخبار آینده را در بر میگیرد. برای رسم نمودار، هر فعالیت انجام شده توسط انسان یا الگوریتم، اطلاعات مربوط به معاملات را به نمودار اضافه میکند. در نتیجه، نمودارها همه فعالیتهای میلیونها شرکت کننده در بازار را با هم ترکیب میکنند و تغییرات روند بازار را نشان میدهند.
برای فعالیت در بازارهای مالی و سرمایهگذاری استفاده از نمودارهای قیمت لازم و ضروری است. نمودار قیمت از هر نوعی که باشد اطلاعاتی در خصوص قیمت یک ارز یا کالای با ارزش در بازه زمانی کوتاه مدت یا طولانی مدت در اختیار تریدر قرار میدهد. این نمودارها انواع مختلف خطی، میلهای و شمعی دارند که هر یک نسبت به اطلاعاتی که نیاز است، مورد استفاده قرار میگیرند.
نمودارهای فارکس معمولا با هدف پیشبینی آینده قیمت در تحلیلهای تکنیکال و فاندامنتال استفاده میشوند. این نمودارها ابزار خوبی برای تشخیص حرکات ناگهانی بازار هستند و کمک میکنند تا نقاط ورود و خروج مناسب برای معاملات خود را انتخاب کنید.
برای انجام معاملات در بازارهای مالی لازم هست که با انواع این نمودارها و اطلاعاتی که میدهند، آشنا باشید.
انواع نمودار
- نمودار خطی
- نمودار میله ای
- نمودار شمعی یا کندل استیک
نمودار خطی (Line chart)
نمودارهای خطی معمولا فقط قیمت پایانی را نشانمیدهند. لاین چارت معمولا ساده ترین شکل نمودار هست. نحوه ترسیم این چارت به این صورت است که در ابتدا قیمت های پایانی به صورت نقطه نمایش داده میشوند و سپس این نقاط به همدیگر متصل میگردند.
به دلیل آسان بودن این نمودارها معمولا برای نمایش در رسانهها از آن استفاده میشود. درست است که این چارت اطلاعات کمی را ارائه میدهد اما برای تشخیص روند کلی بازار مناسب است.
علاوه بر این چون نمودار خطی حرکات پر نوسان را نشان نمیدهد تحلیلگران با تجربه نیز برای بررسی شرایط بدون نویز بازار آن را مورد استفاده قرار میدهند.
نکته مثبتی که در این چارت وجود دارد این است که با حذف تغییرات و رنگهای اضافه چارت به تریدر کمک میکند تا تصمیمات درست تری بگیرد.
نمودار میله ای (Bar chart)
چارت های میله ای هم شبیه به نمودار خطی است اما اطلاعات بیشتری را در اختیار ما قرار میدهد. در نمودارهای میله ای قیمتهای آغازی و پایانی، بالاترین و پایین ترین قیمت برای هر بازه زمانی مشخص میشود. نوع احساسات موجود در بازار از طریق رنگ کندلها قابل مشاهده است. درست است که این چارت اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار میدهد اما ممکن است استفاده از آن برای افراد مبتدی آسان نباشد.
نمودار میله ای برای شناسایی روندها و نقاط حمایتی و مقاومتی استفاده میشود. نام دیگر این چارت OHLC نیز هست. زیرا قیمتهای Open ،High ، Low و Close را به نمایش میگذارد.
نمودار شمعی یا کندل استیک (Candlestick chart)
دلیل نام گذاری این نمودار این است که شکل ظاهری آن مانند شمع دارای بدنه و دارای یک خط بالایی و پایینی است که سایه یا شدو نامیده میشود. انتهای سایه بالایی نشان دهنده بیشترین قیمت و انتهای شدو پایینی کم ترین قیمت را نشان میدهد.
اگر چارت فارکس بر اساس کندل استیک باشد بیشتر بر روی قیمتهای باز و بسته شدن متمرکز است. بدنه شمع نشان دهنده قیمت Open و Close است. رنگ هر شمع سلیقه ای و قابل تغییر است اما معمولا در اکثر نمودارها رنگ سبز و قرمز استفاده میشود. رنگ سبز نشان دهنده بالا رفتن قیمت و کندل قرمز پایین آمدن قیمت را نشان میدهد.
نمودار شمعی محبوب ترین مدل در میان چارت های فارکس است زیرا اطلاعات بیشتری در اختیار آنها قرار میدهد.
الگوهای نموداری در چارت های شمعی خودشان را بیشتر نشان میدهند. به عنوان مثال از این الگوها میتوان دریافت که آیا یک روند قدرتش تمام شده است یا ادامه خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید