معرفی شاخص های اقتصادی در فارکس
از اخبار تاثیر گذار در روند بازار اخبار مربوط به شاخص های اقتصادی است
شاخص های اقتصادی مربوط به یک بخش خاص از اقتصاد هستند که میتوانند در تشخیص روند بازار کمک کننده باشند
این شاخص ها به تحلیل گران و سرمایه گذاران و افراد در جهت فهم و پیش بینی افت و خیز های بازار و سایر عوامل مالی مهم کمک میکند
شاخص اقتصادی چیست؟
شاخص های اقتصادی از داده های مهم بازار های مالی هستند که میتوانند ارزش دارایی های بازار را در هر لحظه مشخص کنند
به تعریف ساده یک شاخص را میتوان اطلاعاتی در نظر گرفت که به افراد در تشخیص روند بازار کمک میکند و در واقع معیاری هستند که وضعیت بخش خاصی از اقتصاد را به وضوح اطلاع میدهند با استفاده از این داده ها احتمال پیش بینی تغییرات ناگهانی و غیر قابل پیش بینی بیشتر میشود که همین موضوع میتواند منجر به انجام معاملات مطمئن تر در فضای پر ریسک بازار های مالی بشود
انواع شاخص ها را از نظر زمانی میتوان به 3 دسته تقسیم کرد:
- شاخص پیشرو: یا leading indicator برای پیشبینی حرکات اینده است و بیشتر مورد علاقه سرمایه گذاران هستند مانند شاخص منحنی بازده
- شاخص همزمان: یا coincident indicator شاخص هایی که کاملا آینده یا گذشته نگر نیستند و با بروز تغییرات در فعالیت های اقتصادی تغییرات حال حاضر را انداره گیری میکنند و برای افرادی که میتوانند داده های اقتصادی زمان حال را برای تفسیر آینده به کار ببرند مفید میتواند باشد مانند شاخص خرده فروشی
- شاخص پسرو: یا lagging indicator شاخص هایی هستند که اطلاعات مربوط به داده ها را پس از وقوع رویداد نشان میدهند مانند شاخص تولید ناخالص ملی
شاخص های اقتصادی به گونه ای دیگر هم تقسیم میشوند : شاخص های اقتصادی معیار یا indicator موجودیتهای اقتصادی را که به طور مستقل محاسبه میشوند، نشان میدهند. مانند میزان بیکاری و شاخص های اقتصادی سنجه یا index ترکیبی از چند شاخص اقتصادی معیار هستند که با هم ترکیب شدهاند و بهعنوان یک شاخص برای نشان دادن وضعیت کلی اقتصاد به کار میروند مانند شاخص قیمت کل (CPI)
شاخص های اقتصادی مهم در بازار فارکس کدام اند؟
- شاخص تولید ناخالص داخلی GDP
این شاخص میزان تولید کلی یک کشور را در سال نشان میدهد و میتواند به شما نشان دهد که در کدام مرحله از چرخه تجاری قرار داریم و باید در این چرخه بر روی چه داراییهایی تمرکز کنیم.
رشد تولید ناخالص داخلی نشان از رشد و تقویت اقتصادی یک کشور دارد، از این رو انتظار میرود که ارز آن کشور در مدار رشد قرار بگیرد.
برای تریدرهایی که بر روی جفت ارزها سرمایهگذاری میکنند، شاخص تولید ناخالص داخلی از اهمیت زیادی برخوردار است.
- شاخص تولید ناخالص ملی GNP
برای مقایسه شاخص تولید ناخالص ملی و شاخص تولید ناخالص داخلی باید گفت در شاخص تولید ناخالص داخلی فقط تولید و خدمات داخلی یک کشور را در نظر میگیرد بدون توجه به ملیت تولید کننده اما شاخص تولید ناخالص ملی شامل تمام تولید و خدماتی است که توسط شهروندان و شرکتهای یک کشور در داخل و خارج از کشور تولید شده است
با توجه به اینکه این شاخص شامل تولیدات خارجی شهروندان کشور است، تغییرات در تجارت خارجی و تعاملات بینالمللی میتواند تأثیر زیادی بر روند بازار و نرخ ارز داشته باشد.
- نرخ بهره
تغییرات نرخ بهره که توسط یکی از هشت بانک مرکزی بزرگ دنیا انجام میشود، میتواند تاثیر زیادی بر روند انس، جفت ارزها و شرایط اقتصادی بازارهای مالی داشته باشد. شاخص نرخ بهره در حقیقت پاسخ به تغییر سایر شاخصهای اقتصادی است که منتشر میشوند. افزایش نرخ بهره منجر به افزایش فعالیتهای اقتصادی میشود، اما از سویی میتواند تورم و کاهش ارزش پول ملی را به همراه داشته باشد.این موارد همگی بر ارزش داراییها و جفت ارزهای بازار تاثیر میگذارند و میتوانند روند حرکتی آنها را تغییر بدهند. معمولا تغییرات ناگهانی نرخ بهره پتانسیل ایجاد نوسانات ناگهانی و شدید را در بازار دارد بررسی گزارشات مربوط به نرخ بهره میتواند ریسک زیانهای ناگهانی را از شما بگیرد و فرصت کسب سودهای قابل توجه را به شما بدهد.
- شاخص خرده فروشی RS
پیش فروش ماهانه برای تجارت خرده فروشی است که به صورت ماهانه و تحت عنوان شاخص خرده فروشی منتشر میشود و میزان فروش را در سطح مراکز خرده فروشی اعلام میکند.
افزایش این شاخص میتواند نشان از سلامت اقتصاد بدهد، به همین دلیل اگر گزارش از میزان پیشبینیها بیشتر باشد، معمولا بازار فارکس روند صعودی در پیش میگیرد و نرخ دلار هم افزایش پیدا میکند.
- نرخ تورم
معمولا نرخ بهره، تورم و نرخ ارز ارتباط زیادی به یکدیگر دارند افزایش نرخ بهره میتواند بالا رفتن تورم را در پی داشته باشد که پیامد آن کاهش ارزش پول ملی است.
تورم مطمئنا تنها عامل تاثیرگذار بر قیمت ارز نیست، اما عمدتا نرخ تورم میتواند تاثیر منفی زیادی بر نرخ ارز داشته باشد.
بانکهای مرکزی اغلب اوقات در تلاش هستند میان تورم و نرخ بهره تعادل ایجاد کنند. پایین بودن نرخ بهره باعث دسترسی راحتتر به نقدینگی میشود اما میتواند جذابیت را برای سرمایهگذاران خارجی کاهش بدهد
- شاخص قیمت مصرف کننده CPI
با اندازه گیری قیمت سبدی از کالاها و خدمات مورد استفاده مصرف کنندگان در دورههای ماهانه یا سالانه، میزان تورم که همان افزایش سطح عمومی قیمتها است را میسنجد. این سبد شامل مواد غذایی، پوشاک، مسکن، انرژی، حمل و نقل، مراقبتهای پزشکی، سرگرمی و … است و این شاخص سطح رفاه زندگی را نمایش میدهد ، تورم را اندازه میگیرد و برای تنظیم سایر شاخص های اقتصادی استفاده میشود و از این رو دارای اهمیت است.
- شاخص قیمت تولید کننده PPI
نشان دهنده تغییرات در قیمت تمام شده کالا و خدماتی است که به فروش میرود و مشابه شاخص قیمت مصرف کننده است .
اطلاعات مربوط به این شاخص در هفته دوم هر ماه منتشر میشود .
از این جهت در بازار تاثیرگذار است که اگر عددی که اعلام میشود نسبت به پیشبینی بهتر باشد ، تاثیر مثبت روی ارز میگذارد
- شاخص دستمزد بخش غیر کشاورزی NON-FARM PAYROLL
این شاخص مربوط به ایالات متحده آمریکا میباشد و بیانگر تعداد کارمندان حقوق بگیر در ایالات متحده است و میزان تغییر در مشاغل جدید را مورد اندازهگیری قرار میدهد.
غالبا معاملهگرانی که به دنبال معاملات با ارز دلار آمریکا هستند، همیشه این اخبار را پیگیری میکنند؛ زیرا هر چه میزان این شاخص افزایش یابد، ارزش دلار و تمایل افراد برای خرید این ارز نیز افزایش مییابد.
- شاخص مدیران خرید PMI
یکی از شاخصهای اقتصادی فارکس است که برای بررسی روندهای اقتصادی در بخشهای تولیدی و خدماتی کاربرد دارد. شاخص مدیران خرید شامل یک شاخص انتشار است که به طور خلاصه نشان میدهد آیا شرایط بازار در حال گسترش، ثابت ماندن یا انقباض است که توسط مدیران خرید مشاهده میشود
- تراز تجاری BOT
نشان دهنده تفاوت بین ارزش کالا و خدمات در ماه گذشته و ماه جاری است و زمانی تاثیر گذار است که نرخ شاخص پیشنهادی بهتر از پیشبینی اعلام شود که در این صورت تاثیری مثبت بر روی ارز میگذارد .
عدد مثبت نشان دهنده این است که صادرات کالا و خدمات بیشتر از واردات میباشد
این شاخص به صورت ماهیانه اعلام میشود
چگونه از شاخص های اقتصادی در تحلیل بازار های مالی مثل فارکس استفاده کنیم؟
ارزیابی سلامت اقتصادی: معاملهگران و تحلیلگران از شاخصهای فاندامنتال فارکس برای ارزیابی سلامت کلی اقتصاد یک کشور استفاده میکنند. شاخصهایی مانند رشد تولید ناخالص داخلی بینشهای ارزشمندی را درباره قدرت یا ضعف یک اقتصاد ارائه میدهند.
پیشبینی سیاست پولی: بانکهای مرکزی اغلب از شاخصهای اقتصادی فارکس برای تصمیمگیری درمورد سیاستهای پولی استفاده میکنند. معاملهگران به دقت شاخصهایی مانند نرخ بهره، نرخ تورم و خرده فروشی را زیر نظر دارند تا بتوانند تغییرات احتمالی در سیاستهای بانک مرکزی را که تاثیر قابل توجهی بر ارزشگذاری ارز دارد، پیشبینی کنند.
احساسات بازار: شاخصهای مهم اقتصادی در فارکس میتوانند احساسات بازار را شکل دهند و بر رفتار معاملهگران تأثیر بگذارند. شاخصهای مثبت میتوانند اعتماد به یک ارز را افزایش دهند و منجر به افزایش تقاضا و رشد شوند، درحالیکه شاخصهای منفی میتوانند منجر به کاهش ارزش پول شوند.
پیشبینی حرکت نرخ ارز: معاملهگران و تحلیلگران با تحلیل شاخصهای اقتصادی و روابط تاریخی آنها با حرکات ارز، سعی در پیشبینی تغییرات آتی نرخ ارز دارند.
چگونه به شاخص های اقتصادی دسترسی پیدا کنیم؟
برخی از آنها اختصاص به بانک ها و سیاست گذاران دارد که امکان دسترسی به انها در سطوح بالا امکان پذیر است . اما راه های دیگری نیز وجود دارد که تمام افراد میتوانند به آنها دسترسی داشته باشند شامل:
تقویم اقتصادی فارکس
چارت های اقتصادی فارکس
بروکر های فارکس
به تعدادی از بروکر ها که هم تقویم اقتصادی و هم شاخص های مختلف اقتصادی را ارائه میدهند در زیر اشاره شده
بروکر الپاری ALPARI
بروکر لایت فایننس lite finance
بروکر ای مارکت A.markets
بروکر ای سی ام ICM
در پایان هر چند که شاید بسیاری ترید را تنها در بررسی چارت و تحلیل تکنیکال بدانند، اما اطلاعات زیاد دیگری وجود دارند که در پیشبینی ادامه بازار میتوانند بسیار موثر باشند شاخص های اقتصادی در تغییرات روند بازار فارکس تأثیرگذار هستند چرا که یکی از پارامترهای مهم در تعیین میزان ارزش پول هر کشور بر مبنای اقتصاد آن کشور است و هر نرخ شاخص اقتصادی که نتیجه آن رشد اقتصادی است باعث افزایش ارزش نرخ پول کشور میشود و برعکس.
برای موفقیت در بازار فارکس، شناخت دقیق این شاخصها و تحلیل درست آنها بسیار حیاتی است.
دیدگاهتان را بنویسید