تایم فریم ( Time frame ) چیست ؟
تایم فریم یا « دوره زمانی » به معنای بررسی نوسانات قیمت در بازه ی زمانی مد نظر است به همین دلیل مفهوم بسیار مهم و کارآمد در معامله گری است .
قیمت ها همیشه در حال نوسان اند ، همین نواسانات قیمت به معامله گران موقعیت و فرصت معامله میدهد و معامله گرها برای بررسی دقیق تر قیمت و تحلیل آن نیاز به بررسی این نوسان در دوره های زمانی مختلف دارند .
هر معامله گر نسبت به شرایطی که در ادامه مقاله توضیح داده خواهد شد نسبت به انتخاب تایم فریم مناسب برای معامله اقدام میکند .
رایج ترین تایم فریم ها
- تایم فریم 1 دقیقه
- تایم فریم 3 دقیقه
- تایم فریم 5 دقیقه
- تایم فریم 15 دقیقه
- تایم فریم 30 دقیقه
- تایم فریم 1 ساعته
- تایم فریم 4 ساعته
- تایم فریم روزانه
- تایم فریم هفتگی
- تایم فریم ماهانه
معامله کردن در هر کدام از تایم فریم ها نیازمند آشنایی و تسلط کامل به آن است که در ادامه مقاله با ویژگی های هر کدام آشنا خواهید شد .
معاملات مولتی تایم فریم
این روش از معامله کردن به معامله گر کمک میکند تا کیفیت معاملات ، وین ریت و ریسک به ریوارد معاملات خود را افزایش دهد .
در این روش معامله گر با بررسی و دیدگاه گرفتن از چندین تایم فریم مختلف به اطلاعاتی مانند روند مارکت ، نواحی مهم ، نقاط برگشتی قیمت ، نقطه ورود بهینه و … دست پیدا میکند که با استفاده از این اطلاعات معاملات خود را بهینه تر و با کیفیت تر میکند .
نحوه استفاده از مولتی تایم در معاملات
برای استفاده از مولتی تایم فریم از معاملات خود باید با 3 نوع از تایم فریم اشنایی داشته باشید .
- تایم فریم بلند مدت
- تایم فریم میان مدت
- تایم فریم کوتاه مدت
حال به سراغ کارایی و نحوه استفاده از هر نوع این تایم فریم ها می رویم .
تایم فریم بلند مدت
در تایم فریم بلند مدت نیاز بسیاری به نکات و جزییات نیست و اکثرا ما به دنبال تعیین جهت حرکت مارکت ( روند مارکت ) هستیم و همین دیدگاه برای تایم فریم بلند مدت ما کافی است .
تایم فریم میان مدت
در این تایم فریم که یک یا دو تایم فریم از بلند مدت پایین تر است بیشتر برای مشخص کردن نواحی مهم ، نقاط بازگشتی ، حد سود و حد ضرر استفاده میشود و میتوان گفت عمده تحلیل در این تایم فریم شکل میگیرد .
در نواحی مهم در صورت دیدن ستاپ مناسب برای ورود به معامله در تایم فریم کوتاه مدت ، میتوان وارد معامله در جهت روند تایم فریم بلند مدت شد و از نواحی مهم دیگری که در این تایم فریم مشخص شده اند ، برای تعیین کردن حد سود و حد ضرر استفاده کرد .
تایم فریم کوتاه مدت
در این تایم فریم ، هم میتوان نواحی مشخص شده از تایم فریم میانی را بهینه تر کرد و هم میتوان برای نقاط ورود دراین تایم فریم منتظر تشکیل ستاپ مناسب برای ورود بود .
از مزیت های استفاده از تایم فریم کوتاه مدت میتوان به بیشتر تشکیل شدن ستاپ ورود ، نقاط ورود دقیق تر ، حد ضرر کوچک تر و در نتیجه ریسک به ریوارد های بیشتر و بزرگ تر اشاره کرد .
از معایب این تایم فریم نیز میتوان به داشتن نویز و خطای بیشتر نسبت به تایم فریم های قبلی ، زیاد بودن سرعت حرکت قیمت و نیاز به دقت و تمرکز بسیار بالا اشاره کرد .
*نکته مهم درباره مولتی تایم فریم : در مولتی تایم فریم همیشه نیاز نیست به 3 تایم فریم مراجعه کرد .
حتی بعضی معامله گرهای حرفه ای در دنیا معاملات مولتی تایم فریم خود را با استفاده از 2 تایم فریم ( میان مدت و کوتاه مدت ) انجام میدهند .
تایم فریم های مناسب برای معاملات مولتی تایم فریم
- D _ 1H _ 5m
- 4H _ 15m _ 1m
- 1W _ 4H _ 15m
- 1M _ 1W _ D
- 1W _ D _ 1H
انواع معاملات از نظر تایم فریم
معاملات بر اساس تایم فریم و مقدار زمانی که به طول می انجامند به چند دسته تقسیم میشوند :
- معاملات سویینگ
- معاملات روزانه
- معاملات اسکالپ
حال با هرنوع و نحوه معامله آن ها آشنا میشویم .
معاملات سویینگ
این نوع معاملات غالبا معاملات بلند مدتی هستند که معامله گر اکثرا به قصد سرمایه گذاری آن را انجام میدهد و میتواند از چند روز تا چندین ماه به طول بی انجامد .
برای معاملات سویینگ اکثرا از تایم فریم های بزرگ مانند 4 ساعته ، روزانه ، هفتگی ، ماهانه و … استفاده میشوند که همانطور که میبینید هر کندل آن میتواند چند برابر معاملات روزانه و اسکالپ طول بکشد .
از مزایای معاملات سویینگ میتوان به زمان کافی برای تحلیل کردن ، عدم نیاز به مدیریت معامله در هر لحظه ، با آرامش و خونسردی وارد معامله شدن ، وین ریت بالا و مناسب ، نداشتن مشکلاتی مانند زیاد بودن اسپرد ، نوسانات حاصل از خبر و … اشاره کرد .
معایب این نوع معاملات شامل کمیسیون بیشتر بدلیل طولانی بودن معامله ، درگیری سرمایه در معامله به مدت طولانی ، سازگار نبودن با روحیات همه افراد ، سود کمتر نسبت به اسکالپ و معاملات روزانه ، تعداد معاملات بسیار کم و … میشود .
نکاتی درباره معاملات سویینگ :
- این معاملات نیازمند صبر و شکیبایی بسیار هستند .
- تقریبا در تمامی سبک های معاملاتی از جمله الیوت ، پرایس اکشن ، ICT ، ایچیموکو و … قابل انجام هستند .
- معاملات سویینگ دارای ریسک به ریوارد و وین ریت خوبی هستند .
معاملات روزانه
این نوع از معاملات که بسیار پرطرفدار نیز هستند به معاملاتی گفته میشود که از معاملات سویینگ کوتاه مدت تر هستند و از یک ساعت تا یک الی دو روز طول میکشد .
معاملات روزانه اکثرا در تایم فریم های 15دقیقه ، 30 دقیقه ، 1ساعته ، 2 ساعته و … انجام میشوند و بدلیل داشتن زمان کافی به معامله گران اجازه این را میدهد تا با تحلیل خوب و نقطه ورود مناسب وارد معامله شوند و سود خود را در زمان کمی بگیرند .
از مزایای معاملات روزانه میتوان به تعداد معاملات بیشتر در زمان کمتر ، مدت زمان کمتر درگیر بودن سرمایه ، فرصت کافی برای تحلیل و گرفتن تاییدیه ورود به معامله مناسب ، ریسک متوسط ، وین ریت و ریسک به ریوارد مناسب ، عدم نیاز به مدیریت معامله در هر لحظه ، سود بیشتر در زمان کمتر نسبت به معاملات سویینگ و … اشاره کرد .
حال اگر معاملات روزانه را از نظر معایب بررسی کنیم متوجه درگیری احساسات بیشتر نسبت به سویینگ ها ، بدلیل بیشتر بودن نوسان نیاز به دقت بیشتر ، درگیری نسبتا بیشتر با اسپرد و اخبار ، محدودیت زمانی بدلیل تعطیلی شنبه و یکشنبه بازار و … میشویم .
نکاتی درباره معاملات روزانه
- در معاملات روزانه علاوه بر داشتن صبر و شکیبایی ، نیازمند عکس العمل های سریع تری نسبت به سویینگ است .
- تقریبا همه سبک های معاملاتی قابلیت ورود به معاملات روزانه را به ما میدهند .
- بدلیل تاثیر گذاری اخبار در این نوع معاملات و احتمال اینکه باعث فعال شدن حد ضرر شما شوند باید همیشه حواستان به اخبار باشد .
- اسپرد تاثیر قابل توجهی در معاملات روزانه ندارند .
معاملات اسکالپ
معاملات اسکالپ ، معاملات بسیار کوتاه مدتی هستند که سریعا باز و بسته میشوند . معاملات اسکالپ نیازمند دقت و تجربه بالایی است چون سرعت عمل بالا در این نوع معاملات حرف اول را میزند و همچنین این معاملات میتوانند از چند ثانیه تا چند ساعت به طول بی انجامند .
معاملات اسکالپ اکثرا در تایم فریم های 5دقیقه ، 3 دقیقه ، 1 دقیقه و حتی گاهی تایم فریم های ثانیه ای نیز انجام میشوند .
از مزایای معاملات اسکالپ میتوان تعداد معاملات بسیار زیاد در زمان های خیلی کم ، کسب سود در کمترین زمان ممکن ، نوسانات بسیار زیاد ، وجود موقعیت های معاملاتی زیاد ، توانایی سود گرفتن از کمترین نواسانات بازار و … را نام برد .
حال معایب آن عبارتند از : نیاز به تجربه بالا ، حرکات بسیار سریع و کم بودن فرصت ، ریسک بالا برای معامله در حساب های هنگفت ، داشتن کمیسیون و کارمزد بالا ، نیاز به تمرکز بسیار بالا ، تاثیر زیاد اسپرد در معاملات ، تاثیرگذاری بسیار زیاد اخبار در نتیجه معامله ، نیازمند حد ضرر های بسیار دقیق و مطمئن و …
نکاتی درباره معاملات اسکالپ
- با تمامی سبک ها نمیتوان معاملات اسکالپ انجام داد ، بعضی از آن ها در معاملات اسکالپ ضعف دارند .
- برای معاملات اسکالپ باید سطح بالایی از شناخت حرکات قیمت ( پرایس اکشن ) داشت و متکی به سبک نیست .
- معاملات اسکالپ برای پاس کردن پراپ نسبتا معاملات بهتری هستند .
- در نقطه ورود به معامله و تعیین حد سود و حد ضرر معاملات اسکالپ باید دقت فراوانی به خرج داد زیرا بازار میتواند در کسری از ثانیه شما را متضرر کند .
بهترین تایم فریم معامله
بهترین تایم فریم معاملاتی برای هر فرد متفاوت است به طوری که ممکن است معامله گری با توجه به شرایط تکنیکالی و احساسی و ذهنی نتواند در معاملات اسکالپ و تایم فریم های پایین موفق شود ولی در معاملات سویینگ و تایم فریم های بالاتر نتایج درخشانی داشته باشد .
پس هر معامله گر باید تایم فریم مناسب خود را بشناسد و با توجه به مواردی که در ادامه گفته میشود تایم فریم مناسب خود را پیدا کند.
عوامل موثر در انتخاب تایم فریم
- سبک معاملاتی
- استراتژی معامله گر
- میزان صبر و شکیبایی معامله گر
- سرعت عمل
- سرعت تصمیم گیری
- تجربه در بازار
- میزان سرمایه
- میزان ریسک پذیری
عواملی که در بالا گفته شد با تایم فریم معاملاتی معامله گر رابطه مستقیم دارند پس باید با توجه به آن ها تایم فریم مناسب خود را پیدا کنید و سپس در آن تایم فریم اقدام به معامله کنید .
دیدگاهتان را بنویسید